TA ANSVAR! BRY DEG!

Det som en gang var en tilfeldig blanding av private som mixet med sporbar nikotin og solgte e-juice, har nå blitt et stort, organisert og fullstendig hensynsløst og korrupt miljø som har fingrene med i omtrent alt ulovlig nikotinsalg i Norge. Og alle nye dampere som kommer til, tror at det er slik det skal være.

Dampingens kriminelle nettverk vokser seg sterkere og sterkere. Helt siden 2015 har innsmuglet nikotin i styrker opp til 1000 mg vært en faktor i dampenorge. Det er store og såkalt «anerkjente» aktører som står bak. Nikotinen smugles inn gjemt blant andre varer, og er livsfarlig både for transportører, tollere og alle andre involverte, også importørene selv. Det er brudd på alle mulige lover, fra Legemiddelov til lov om merverdiavgift. Det er en helsemessig og økonomisk svindel som genererer store mengder svarte penger. Min motstand mot dette er godt kjent av alle.

MEN min motstand mot kriminalitet innen dampingen har liten aktiv støtte blant damperne. Ærlighet, sannhet, trygghet, kvalitet og helse må vike for det dampere elsker mest av alt: «billig». Vår helserevolusjon kveles av vår egen gjerrighet og noen få sin grådighet.

Nikotinagenter

I løpet av 2019/2020 har de kriminelle tatt det hele et skritt videre. Store aktører har «agenter», nikotinpushere på gateplanet, som nå aktivt kontakter dampere på PM og tilbyr utblandet smuglernikotin. Særlig «jakter» de på dampere som poster klager om toll, importavgifter, MVA og det hele. Eller på dampere som ber om råd når det gjelder import av nikotin. Og de jakter i alle grupper jeg vet om. Og de skryter åpent av at det er en norsk dampekjede som leverer dem nikotinen.

Svarte nikotinpushere er til og med så frampå at de gir «rabattavtaler» til hele dampegrupper. De har «kjøpt» seg stor plass med nikotinrabatter. Jeg er i enkelte grupper som rett og slett spammer meg ned med varsler om poster fra pusherne. Ved en anledning var de tungt tilstede i 6 av de 10 øverste postene. Valgene noen gruppeeiere har tatt tjener bare økonomiske hensyn, ikke dampingen eller dampernes helse. Det er lett å tro at gruppeeierne har egne fordeler av dette.

Å selge nikotinholdig juice i Norge nå er selvfølgelig ulovlig. Uansett hvem som gjør det. Men det er en avgrunn mellom å selge juice med sporbar, lovlig importert nikotin, og å selge nikotinbase fra ukjente smuglerkilder eller juice laget av slik nikotin.

Fra mange små private, til få og store, organiserte

Det som en gang var en tilfeldig blanding av private som mixet med sporbar, privatimportert nikotin og solgte, har nå blitt et stort, organisert og fullstendig hensynsløst og korrupt miljø som har fingrene med i omtrent alt ulovlig nikotinsalg i Norge. Og alle nye dampere som kommer til, tror at det er slik det skal være. Slik befester de kriminelle sin makt.

Jeg oppfordrer ALLE dampere til å importere sin egen nikotin. Det er ikke dyrt, og det er bare da du har kontroll på hva du trekker ned i lungene. Og den MVA og de gebyrer du betaler skaper arbeidsplasser og finansierer skoler, veier, samferdsel og mye annet. Kjøper du svart, skaper du bare skattefrie inntekter til kriminelle. Du taper. Samfunnet taper.

De som kontakter deg på PM og tilbyr deg «den samme nikotinen som alle norske forhandlere bruker» er ikke noe annet enn simple forbrytere som selger smuglervarer som ikke kan spores og som du ikke vet noe om. Deres første prioritet er penger, ikke helse. Når pyramiden deres raser, vil man også kikke på kundene deres. Sky dem som pesten, for din egen del. Ta ansvar, BRY DEG! Hele denne utviklingen har bare blitt mulig fordi damperne ikke bryr seg.

Skausaft © 2020

Først publisert:

Mai 2020