Hva kjennetegner et EKTE tilbud?

 

I regulerte bransjer finnes det regler og normer for tilbudspraksis. Vi har et pris- og konkurransetilsyn som regulerer dette. Stort sett blir disse reglene fulgt. De sier blant annet at varen skal være kjent og før-prisen skal være ekte.

Black Friday er en typisk situasjon der det ofte jukses med dette. Svære prosenter på substandard produkter uten en ekte før-pris får ofte forbrukere til å gå helt bananas.

Dampingen vår er ikke en regulert bransje, og det er nesten fritt fram med juks med priser. Og folk går bananas av høye prosenter og falske før-priser på ukjente varer. Det er lett å bli lurt.

Når en utenlandsk produsent sitter på et lager av juicer som forbrukerne der ikke vil ha, prøver de ofte å dumpe juicene i andre land. Som bedrift får vi i Skausaft slike tilbud relativt hyppig. Med priser så lave som 15-20 kroner for en 100/120 ml shortfill.

Vi i Skausaft biter ikke på slikt, men andre gjør. I de fleste land finnes det dampebutikker som er spesialister på å utnytte slike muligheter. Vi har sett slike flasker solgt i Norge, med oppgitt før-pris på 159 og 30-40 % påstått rabatt.

Lykkelige uvitende kunder har slukt påstanden om både før-pris og rabatt og betalt 95-100 kroner for en flaske juice produsenten ikke klarte å selge for 15 kroner i hjemlandet.

Dette er IKKE ekte tilbud, selv om det ser sånn ut. Det er dumping av substandard varer til skyhøy pris.

Vær på vakt mot slikt lureri. Husk at ekte tilbud er på kjente varer, og tilbudet skal gies på den ekte før-prisen.