Mange nye dampere lurer ofte på hva som er hva i dampeverdenen.

Her er en liten gjennomgang av juiceprodukter:

 

AROMA: Brukes om de konsentrerte enkeltsmakene som utgjør det mer komplekse smaksbildet i et ejuice-produkt. Aroma er vanligvis i PG, og er uten nikotin. Aroma kan og skal ikke dampes alene. Mange aromaer kan heller IKKE brukes til damping. Er du usikker på om en aroma er risikabel, IKKE bruk den!

FERDIG E-JUICE: E-juice inneholder ALT som trengs for at du skal kunne dampe den. I juice er det nøytral base (VG og PG), smaksstoffer og nikotin. Den kan også være nikotinfri. Kjøper du en e-juice, skal den være modnet (steepet) og dampeklar. Flaskene skal være fulle, ingenting skal tilsettes eller helles ut.

SHORTFILL: Shortfill er enkelt sagt juice uten nikotinbasen. Men det er IKKE det samme som nikotinfri juice. Flaskene er ikke helt fulle, de har rom til overs for at du selv kan tilsette nikotin. Bruker du ikke nikotin i juicen, kan shortfill som oftest dampes som den er. Bruker du nikotin i shortfill, bør de modnes. Det kan ta fra noen dager til flere uker. Vanlig modningstid på fruktsmaker er mellom 1 og 2 uker. Når din shortfill er modnet, har den blitt en e-juice.

Vi anbefaler at du fyller flaskene helt opp med nøytral base hvis det er rom etter at nikotin er tilsatt.

LONGFILL: En longfill fra Skausaft kommer i en 500 ml flaske som inneholder konsentrert aroma til 500 ml fullverdig e-juice.  Alt du trenger å gjøre, er å fylle på 400 ml base av den typen du foretrekker, med eller uten nikotin. Våre longfills er toppet med argon/nøytralgass og kan lagres nesten ubegrenset før du tilsetter din base. Longfills trenger også modningstid.

KONSENTRAT: Konsentrat er en flaske med BARE smaksstoffene som trengs for å lage en viss mengde e-juice. Du tilsetter VG og PG-base med eller uten nikotin. Våre konsentrater kommer som regel i 30 ml-flasker. De er beregnet på å blandes sammen med 120 ml base. Slik lager du enkelt 150 ml e-juice. Husk at dette må modnes. Noen av de mest populære smakene våre produseres både som 30 ml og 100 ml konsentrat.

ONESHOT: Oneshot kommer i 10 ml-flasker, og de inneholder alle smakstoffene du trenger for å lage 50 ml e-juice. Den enkleste måten å bruke den på, er å helle den i en tom 50 ml-flaske og fylle opp med base. Husk at dette må modnes.

SHAKE&VAPE: Shake&vape er ikke en varevariant, men en teknikk brukt av utålmodige hjemmemixere. Man tilsetter en større mengde aroma enn vanlig for å få mer smak med en gang. Slike mixer er ikke holdbare, og bør dampes opp i løpet av noen få uker. Bruker man nikotin i slike, vil smakene havne «over toppen» temmelig raskt og juicen vil ikke være god.

Vi fraråder å mixe etter shake&vape-metoden. Aroma/smak er det elementet i e-juice det kan knyttes usikkerhet til, og shake&vape-mixing gjør at du får i deg mye mer aroma enn nødvendig.

Mange behandler shortfill som shake&vape. De tilsetter nikotin i shortfills og hevder det straks er en juice. Men dette er ikke e-juice før den er modnet og har utviklet smakene slik produsenten har ment.