FORBRUKERRÅD: NIKOTINKJØP I 2021 – EN OPPDATERING

Selvblandere og shortfillbrukere kan (og bør) fortsatt kjøpe sin egen nikotinbase. Det kan gjøre hos registrerte og godkjente forhandler i EU. Du bør IKKE kjøpe nikotinbase fra norske selgere. De selger bare nedblandet og ikke-sporbar smuglervare av ukjent opprinnelse.

Lovlig og trygg nikotin kan du for eksempel kjøpe fra forhandlere i Sverige. IsmokeKing er en slik forhandler. Deres kunder forteller at nikotinen derfra holder kvaliteten de lover, den er riktig og tilstrekkelig merket, prisene er fornuftige, innpakning er forsvarlig og forsendelsen er både rask og rimelig.
Et trygt kjøp er 100 ml nikotinbase i 100 mg/ml pr. ordre. Det er innenfor grensen av hva en slik forsendelse kan inneholde av nikotin. Du kan lese mer om grensene her.

Et slikt kjøp er avgiftsfritt. Det betyr at du ikke betaler norsk MVA når du handler. Selgeren skal sende nikotinholdige varer separat, dersom du handler andre varer som omfattes av VOEC-ordningen. Ved grensepassering vil tollansvarlige beregne MVA og avgifter.
Noen nikotinforsendelser blir ikke kontrollert ved grensen, men slik praksis er i dag blir de fleste ikke kontrollert. De ankommer mottaker uten at en må betale avgifter.

Svenske forbrukere må etter 1/1-21 betale en ekstra nikotinavgift på 4 kr/ml. Etter det svenske tollmyndigheter oppgir, gjelder ikke denne avgiften for eksportvarer. Altså varer du som norsk forbruker kjøper. Vi må forvente at en lignende avgift på lagt på nikotinen vi kjøper, etter at EU’s tobakksproduktdirektiv er innført. Dette trer trolig ikke i kraft før i 2022.