Om Premixene våre

Premix er et tilbud til selvblanderne. Det er viktig å huske at premix ikke er konsentrat. Et konsentrat er bare smakene, uten PG/VG eller nikotin.

Premix er juice uten nikotin og med et lavere innhold av PG/VG enn juice. Våre premixer lages for VPG-nikotin i 100 mg. Med denne nikotinen, for eksempel Green Label fra Pink Mule, vil du få en juice som er lik den Skausaft produserer. (Tillegg 23/11-18: Pink Mule selger nå bare denne basen i opp til 12 mg/ml, som en del av en tilpasning til TPD)


Du kan også bruke PG-nikotin eller VG-nikotin. Du vil da få en juice med litt annen styrke og litt annen PG/VG-balanse enn den originale. Bruker du PG-nikotin vil du få et produkt med litt høyere PG-innhold og litt høyere styrke enn vi beregner med VPG. Bruker du VG-nikotin vil du få en juice med litt høyere VG-innhold og litt lavere styrke.


Men bruker du den med den nikotinen vi anbefaler, vil du få en juice som er meget lik originalen. Det vil være modningen din som avgjør HVOR lik den blir.

Våre premixer er forhåndsmodnet. De har stått minst tolv uker og er homogene og har kommet godt i gang med modningsprosessen. Når du tilsetter nikotin, vil en ny og kortere runde med modning starte. Premix egner seg meget godt for de litt utålmodige som synes at å blande fra konsentrat går for sent. Premix kan dampes etter noen dager, men husk at det er nikotinen og litt tid som skaper den ekte juicen.

Måten å bruke en Skausaft premix på er enkel. Alt du bør ha er en vekt, nikotin og noen engangssprøyter. La premixen ha romtemperatur. Sett flasken på vekten, og nullstill. Trekk opp nikotin i sprøyten og ha oppi nøyaktig den mengden som er oppgitt på premix-flasken. Kork premixen og rist den godt i ca ett minutt. Sett den så bort på et temperert sted et par dager. Ta den så fram og rist den igjen. Sett den til modning. Følg ellers normale forsiktighetsregler for mixing og håndtering av nikotin.

Nikotin - forsiktighetsregler og mixeråd

Det er alltid en balansegang mellom gode forsiktighetsregler og sikkerhetshysteri. Nikotin kan gjøre deg syk hvis du får mye og sterk nikotin på huden uten å skylle det av rimelig raskt. Men en frisk person dør ikke av det. En vanlig husholdning inneholder kjemikalier som er like risikable. Det er likevel veldig praktisk å ha gode rutiner, spesielt for nybegynnere:

Bland på kjøkkenet, nær mulighet til rennende vann.

Hold arbeidsflaten ryddig, ikke ha noe der som du ikke skal bruke i blandearbeidet.

Sørg for at du har alt du trenger, så du ikke mister fokus ved å måtte gå og hente noe.

Sørg for at du har arbeidsro. Unger i seng, bikkje/katt ute, ektefelle/samboer opptatt med noe annet.

Bruk nitrilhansker, og gjerne briller også. Nikotin trenger gjennom de fleste vanlige plast/vinylhansker. Noen aromaer kan også «smelte» plast. Ha en fuktig klut tilgjengelig.

Lag deg gode rutiner like godt først som sist. Dette skal du jo gjøre mange ganger. Ha alle ting på en fast plass på arbeidsflaten, sett dem tilbake der etter bruk.

Bland gjerne ned basen til ca ønsket styrke på forhånd. Unngå å ha sterk base på arbeidsflaten sammen med aroma/nøytral base.

Hvis du bruker base som er betydelig sterkere enn den ferdige juicen, la den være det siste du tar frem, og det første du setter bort.

Merk alle flaskene på forhånd. Flasker med nikotinbase bør skille seg ut, enten ved farge, form eller størrelse. Klistrelapper er IKKE nok.

Får du nikotin på huden, IKKE gni det av, skyll!

Bruk juicekalkulator, print ut oppskriften på forhånd. Noter ned hva du gjør, og alle eventuelle avvik fra resepten.

Gjør ordentlig rent. Kast hansker, engangssprøyter og eventuelt papir med nikotinrester slik at unger eller husdyr ikke får tak i det.

Husk at nikotin er giftig for vannlevende organismer. Lever flasker med nikotinrester i avfall som brennes. IKKE skyll slikt i utslagsvask.

Totalsum:
    Til kassen
    (0)