Om konsentrater

Mange av våre juicer finnes som konsentrater for selvblanding. Bruker du konsentrater, velger du selv hvilket forhold du vil ha mellom VG og PG. Da kan du for eksempel lage VG-utgaver som Skausaft ikke har i standardutvalget. Konsentratene finnes i flaskestørrelsene 30 ml og 100 ml og brukes i mellom 15 og 20 %, avhengig av hvor lenge du vil la juicen modne. Vi anbefaler å bruke lavere andel aroma og lang modningstid. En 100 ml-flaske med konsentrat brukt i 15% rekker til ca 650 ml e-juice, eller 13 stk 50 ml-flasker. En 30 ml-flaske med konsentrat rekker til 3 stk 50 ml-flasker e-juice.

Nikotin - forsiktighetsregler og blanderåd

Det er alltid en balansegang mellom gode forsiktighetsregler og sikkerhetshysteri. Nikotin kan gjøre deg syk hvis du får mye og sterk nikotin på huden uten å skylle det av rimelig raskt. Men du dør  ikke av det. En vanlig husholdning inneholder kjemikalier som nok er like risikable. Det er likevel veldig praktisk å ha gode rutiner, spesielt for nybegynnere:

Bland på kjøkkenet, nær mulighet til rennende vann.

Hold arbeidsflaten ren og ryddig, ikke ha noe der som du ikke skal bruke i blandearbeidet.

Sørg for at du har alt du trenger, så du ikke mister fokus ved å måtte gå og hente noe.

Sørg for at du har arbeidsro. Barn i seng, hund/katt ute, ektefelle/samboer opptatt med noe annet.

Bruk nitrilhansker, og gjerne briller også. Nikotin trenger gjennom de fleste vanlige plast/vinylhansker. Noen aromaer kan også «smelte» plast. Ha en fuktig klut tilgjengelig.

Lag deg gode rutiner like godt først som sist. Dette skal du jo gjøre mange ganger. Ha alle ting på en fast plass på arbeidsflaten, sett dem tilbake der etter bruk.

Bland gjerne ned basen til ca ønsket styrke på forhånd. Unngå å ha sterk base på arbeidsflaten sammen med aroma/nøytral base.

Hvis du bruker base som er betydelig sterkere enn den ferdige juicen, la den være det siste du tar frem, og det første du setter bort.

Merk alle flaskene på forhånd. Flasker med nikotinbase bør skille seg ut, enten ved farge, form eller størrelse. Klistrelapper er IKKE nok. Lapper kan falle av.

Får du nikotin på huden, IKKE gni det av, skyll!

Bruk juicekalkulator, print ut oppskriften på forhånd. Noter ned hva du gjør, og alle eventuelle avvik fra resepten.

Gjør ordentlig rent. Kast hansker, engangssprøyter og eventuelt papir med nikotinrester slik at barn eller husdyr ikke får tak i det.

Husk at nikotin er giftig for vannlevende organismer. Lever flasker med nikotinrester i avfall som brennes. IKKE skyll slikt i utslagsvask.

Tilsetting av nikotin i nikotinfri e-juice

Shortfill og konsentrater er beregnet på å tilsettes nikotin. Vi anbefaler IKKE å tilsette nikotin i ferdigkjøpt nikotinfri juice med mindre du ønsker å ødelegge den. Når en produsent lager en nikotinfri e-juice, er han nødt til å endre oppskriften for å sørge for at den nikotinfrie smaker mest mulig lik utgaven med nikotin. Om man tilsetter nikotin i en slik e-juice, vil man både ødelegge den nøyaktige smaksbalansen, og starte en modningsprosess nr.2. Denne andre modningsprosessen MED nikotin, vil endre smaksbildet produsenten har etterstrebet. Modningen vil ta uker, noen ganger måneder. Det du sitter igjen med til slutt, er en juice som ikke ligner mye på originaljuicen.

Å tilsette nikotin i en nikotinfri juice er kun et salgsfremmende tiltak, og gjør INGENTING godt for juicen. Sett fra ståstedet til seriøse produsenter er tilsetting av nikotin i nikotinfrie juicer kun egnet til å ødelegge juicene. Ingen mixere, juiceprodusenter eller juiceutviklere vil noen sinne anbafale å blande nikotin i nikotinfri juice. Kjøper du en nikotinfri juice som er tilsatt nikotin for nikotinens del, er det ikke en fullverdig vare du får.

Totalsum:
    Til kassen
    (0)