IKKE GODT NOK, POSTEN!

Bring/Posten er en av verdens mest erfarne og profesjonelle firmaer på sine områder. Dessverre er de også blant verdens beste på å IKKE ta ansvar for sendinger som blir betrodd dem. I blant ser det ut som om de kan gjøre hva de enn ønsker med sendingene, og la både avsender og mottaker blir stående fullstendig rettighetsløse. Disse to selskapene er helt klare i sine betingelser: de har IKKE NOE ANSVAR for mye av det som blir betrodd dem.

Et tilbakevendende eksempel er produktet «Pakke i postkassen med sporing». Vi (kunder/bedrifter) betaler for at pakken skal bli sporet på gitte punkter underveis. Vi legger også inn informasjon slik at Posten/Bring skal sende mail/sms til mottaker når pakken er klar for henting eller er levert. Dette gir mottaker forutsigbarhet og avsender trygghet.

Det er likevel uunngåelig at noen sendinger går tapt. Uhell, menneskelige feil, tyver i Postens egne rekker, slurvete postbud, forsømmelser, osv. I slike tilfeller tar selvfølgelig ikke posten noe ansvar, de skyver det over på avsender. De klandrer oss som har betalt for for transporten. De antyder overfor irriterte mottakere at «pakken kan ha gått i retur til avsender». Dette er en avledning som skal rette kundenes irritasjon vekk fra Bring/Posten.

Noen sendinger forsvinner også fra ulåste postkasser ETTER at Posten har bekreftet at den sporbare pakken er levert. Tyveri fra ulåste postkasser er et problem, særlig om sommeren og i ferietiden.

Vi opplever gjentatte ganger at Posten scanner «Pakke i postkassen med sporing» som «Levert» og legger den i mottakers postkasse. Deretter sender de SMS til mottaker. Men når mottaker åpner sin postkasse, er pakken borte. Trolig stjålet av en nabo eller en forbipasserende. En annen mulighet er så klart at postbudet aldri la noen pakke i kassen.

Mottaker kontakter selvfølgelig posten og klager. HVA GJØR POSTEN DA?

Merkelig nok velger Posten OGSÅ DA å kaste mistanken og ansvaret over på avsender med følgende uttalelser/påstander:

1: ta kontakt med sender og etterlys pakken din (Hvorfor skal man det? Det er jo Posten som sporer og har all infoen?)

2: sendingen kan ha gått i retur til avsender (Det er teoretisk mulig. Men om så er, burde ikke Posten vite om det?)

3: avsender har sendt dette som brev (Direkte løgn, produktet heter «Pakke i postkassen med RFID-sporing)

4: avsender har valgt bare sporadisk/tilfeldig sporing (Igjen usant. Vi setter en datachip på pakken. Denne chip’en registreres overalt der Posten/Bring har sensorer. Også i bilene og hos budene. Om sporingen er «tilfeldig» er det et valg Posten gjør underveis»

5: krev pengene tilbake fra avsender, bruk gjerne klageordningen til Paypal/kortutsteder (Fantastisk løsning: vi har rotet bort pakken din, stjålet den eller kanskje naboen din stjal den. Den ENESTE som IKKE har knabbet pakken, er avsenderen. Så la han betale!)

 

IKKE GODT NOK, BRING/POSTEN!